Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Çorbası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Çorbası
Pratik Balık Çorbası Tarifi


Balık Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr.
Levrek
500 gr.
Dil Balığı
500 gr.
Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz

Yemek Tarifi


RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın.
Patatesi rendeleyin.
Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın.
Salçayı ilave ederek çırpın.
Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin.
Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin.

ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın.
Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.
Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün.
Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın.
Etlerin dağılmamasına dikkat edin.
Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve haşlayın. Üzerine biber salçası, bulgur ve tuz ekleyin.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri