Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Çorbası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Çorbası
Pratik Balık Çorbası Tarifi


Balık Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr.
Levrek
500 gr.
Dil Balığı
500 gr.
Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz

Yemek Tarifi


RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın.
Patatesi rendeleyin.
Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın.
Salçayı ilave ederek çırpın.
Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin.
Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin.

ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın.
Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.
Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün.
Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın.
Etlerin dağılmamasına dikkat edin.
Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava, meze olduğu gibi değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.

Soğanları ince doğrayın. Bir tencereye aldığınız zeytinyağında fıstığı kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri