Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Çorbası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Çorbası
Pratik Balık Çorbası Tarifi


Balık Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr.
Levrek
500 gr.
Dil Balığı
500 gr.
Mezgit
12 Kabuklu Salma Midye
1 Ufak Istakoz
1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
2 Büyük Soğan
2 Pırasa
2 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Domates
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Limonun Kabuğu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
2 Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran
Tane Karabiber
RUY SOS MALZEMESİ
3 Patates (haşlanmış)
1 Tutam Safran
3 Diş Sarmısak
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Yumurta Sarısı (Çiğ)
2 Yemek Kaşığı Salça Tuz

Yemek Tarifi


RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın.
Patatesi rendeleyin.
Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın.
Salçayı ilave ederek çırpın.
Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin.
Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin.

ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın.
Temizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatın.
Çorba hazır olduğunda malzemeleri süzün.
Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın.
Etlerin dağılmamasına dikkat edin.
Çorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri