Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)
Pratik Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) Tarifi


Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)

Malzemeler


2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.
5 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın.
Geniş bir tencereye aktarın.
Havuçları rendeleyin.
İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın.
İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin.
Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın.

4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın.
Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin.
15 dakika kısık ateşte kavurun,
1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin.
Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin.
Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.

Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın.
Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün.
Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri