Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)
Pratik Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK) Tarifi


Balık Çorbası (3) (8 KİŞİLİK)

Malzemeler


2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.
5 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın.
Geniş bir tencereye aktarın.
Havuçları rendeleyin.
İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın.
İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin.
Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın.

4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın.
Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin.
15 dakika kısık ateşte kavurun,
1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin.
Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin.
Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.

Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın.
Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün.
Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri