Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Çorbası (2) Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Çorbası (2)
Pratik Balık Çorbası (2) Tarifi


Balık Çorbası (2)

Malzemeler


2 kg beyaz etli balık
1 kuru soğan
1 havuç
2 defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.
5 litre su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 taze soğan
2 pırasa
5 diş sarmısak
2 domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı kekik
6 dilim ekmek
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı rakı
2 portakal kabuğu
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın.
Halka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarmısak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun.
Rakı ve tuzunu ekleyin.

Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin.
Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Bir diş sarmısağı ezerek, mayonezle karıştırın.
Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri