Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık Buğulama Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Balık Buğulama
Pratik Balık Buğulama Tarifi


Balık Buğulama (2 Kişilik)

Malzemeler


1 adet beyaz etli balık
1 buçuk su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet soğan
3 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 dilim limon
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz

Yemek Tarifi


Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin.
Geniş bir tencereye alın.
1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün.
2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin.
2 diş sarımsağı dövün.

Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağla birlikte tencereye alın.
1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin.
Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin.
Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın.
Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.

Daha sonra çukur bir servis tabağına alın.
Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri