Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli Alabalık Tava Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Bademli Alabalık Tava
Pratik Bademli Alabalık Tava Tarifi


Bademli Alabalık Tava (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet alabalık fileto
50 gr un
3 adet çırpılmış yumurta
100 gr kızarmış file badem
Yeterince tuz ve biber
Kızartma için 1 su bardağı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Önce balıkları tuz ve biberleyin.
Daha sonra her iki tarafını da una bulayıp çırpılmış yumurtaya batırın.
Bir tavada kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.

Roko, yeşil soğan ve limonla birlikte servis edin.
En son file bademleri balığın üstüne serpin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Bayramda sevdiklerinize ikram edeceğiniz minik tatlıları evde kendiniz yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri