Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avakado ve Füme Somonlu Krep Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Avakado ve Füme Somonlu Krep
Pratik Avakado ve Füme Somonlu Krep Tarifi


Avakado ve Füme Somonlu Krep (6 Kişilik)

Malzemeler


Krep hamuru için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
6 dilim füme somon

Yemek Tarifi


Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp, 24 cm çapında yağlanmış bir teflon tavaya dökün.
Krebin iki tarafını da pişirin.
Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Avokadoları, kabuklarını soymadan uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Çekirdeklerini çıkarın.
Çay kaşığı ile oyarak içlerini boşaltın.
Avokado parçalarının üzerine limon suyu sıkın.

Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve derotunu blendırda karıştırın.
Kreplerin içine avokadolu karışımdan sürün.
Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo şeklinde sarın.
Krepleri buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dilimleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin.

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Yemekevi.tv'nin en genç aşçısından çok lezzetli bir tatlı. 16 yaşındaki stajyer aşçı Kadriye Yorulmaz'ın tarifine bayılacaksınız...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri