Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avakado ve Füme Somonlu Krep Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Avakado ve Füme Somonlu Krep
Pratik Avakado ve Füme Somonlu Krep Tarifi


Avakado ve Füme Somonlu Krep (6 Kişilik)

Malzemeler


Krep hamuru için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
6 dilim füme somon

Yemek Tarifi


Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp, 24 cm çapında yağlanmış bir teflon tavaya dökün.
Krebin iki tarafını da pişirin.
Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Avokadoları, kabuklarını soymadan uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Çekirdeklerini çıkarın.
Çay kaşığı ile oyarak içlerini boşaltın.
Avokado parçalarının üzerine limon suyu sıkın.

Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve derotunu blendırda karıştırın.
Kreplerin içine avokadolu karışımdan sürün.
Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo şeklinde sarın.
Krepleri buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dilimleyip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin.

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri