Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Alabalık Buğulama Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Alabalık Buğulama
Pratik Alabalık Buğulama Tarifi


Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.
5 adet limonun suyu
70 gr.
tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr.
mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber

Yemek Tarifi


Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.
Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.
Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir.
İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Zerde, Konya yöresine ait bir tatlı. Çırağan Palace Kempinski Hotel'in pasta şeflerinden Harun Gümüş sizler için safranlı zerde tarifi verdi.

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri