Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Alabalık Buğulama Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Alabalık Buğulama
Pratik Alabalık Buğulama Tarifi


Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
4 adet defne yaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1.
5 adet limonun suyu
70 gr.
tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
250 gr.
mantar
1 çorba kaşığı kapari turşusu
Tuz ve karabiber

Yemek Tarifi


Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.
Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.
Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir.
İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu rendeleyin. Kaynayan suyun içine tortelliniyi dökün. 4 dakika kaynatın. Fasulyeleri tortellininin içine ekleyin, 2 dakika daha pişirin.

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri