Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akşam Sefası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Akşam Sefası
Pratik Akşam Sefası Tarifi


Akşam Sefası (6 Kişilik)

Malzemeler


400 gr Patates
500 gr Erişte
5 Arpacık Soğanı
1.
5 Kahve Fincanı Margarin
300 ml Kırmızı Şarap
2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz
2 Et Suyu Tableti, karabiber
1/2 Demet Maydanoz
400 gr Lahana
3 Yumurta
6 Somon Fileto
1 Limon
150 gr Süt Kreması
2 Çorba Kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın.
Suyunu süzüp kabuklarını soyun.
iri iri rendeleyin.
Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın.
1 çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin.
Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin.
Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyin.

Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın.
Lahanayı yıkayıp ayıklayın.
Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın.
2 dakika haşlayın.

Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin.
Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın.
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın.
Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin.
Erişteyi haşlayın.
Soğanlı karışımı tekrar ısıtın.
Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

13 yaşındaki küçük aşçı Merve Gül Başaran'dan süper bir tarif. Büyükler ve küçükler bu tatlıya bayılacak.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri