Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Akşam Sefası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Akşam Sefası
Pratik Akşam Sefası Tarifi


Akşam Sefası (6 Kişilik)

Malzemeler


400 gr Patates
500 gr Erişte
5 Arpacık Soğanı
1.
5 Kahve Fincanı Margarin
300 ml Kırmızı Şarap
2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz
2 Et Suyu Tableti, karabiber
1/2 Demet Maydanoz
400 gr Lahana
3 Yumurta
6 Somon Fileto
1 Limon
150 gr Süt Kreması
2 Çorba Kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın.
Suyunu süzüp kabuklarını soyun.
iri iri rendeleyin.
Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın.
1 çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin.
Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin.
Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyin.

Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın.
Lahanayı yıkayıp ayıklayın.
Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın.
2 dakika haşlayın.

Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin.
Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın.
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın.
Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin.
Erişteyi haşlayın.
Soğanlı karışımı tekrar ısıtın.
Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Unları, pudra şekerini, tuzu ve mayayı büyük bir kapta karıştırın. Yağı ve yeterince ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Pratik bir börek tarifi. Çay keyfine bu peynirli börekle keyif katabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri