Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aioli Soslu Uskumru Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Aioli Soslu Uskumru
Pratik Aioli Soslu Uskumru Tarifi


Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

Malzemeler


1 1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)

Yemek Tarifi


Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.

Önce aioli sosu hazırlayın.
Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın.
Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin.
Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.

Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin.
Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın.
Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.

Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin.
Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.

Margarini bir kapta eritin.
Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün.
Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri