Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aioli Soslu Uskumru Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Aioli Soslu Uskumru
Pratik Aioli Soslu Uskumru Tarifi


Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik)

Malzemeler


1 1/2 su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)

Yemek Tarifi


Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.

Önce aioli sosu hazırlayın.
Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın.
Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin.
Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.

Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin.
Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın.
Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.

Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin.
Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.

Margarini bir kapta eritin.
Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün.
Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Küçük küpler halinde doğradığınız sebzeleri – artık evde ne varsa – suda haşlamaya başlayın. Suyu içine koyduğunuz malzemenin miktarına göre ayarlayabilirsiniz.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Mutfağımızın vazgeçilmez kebaplarından biri olan çentik kebabını bir de Binbirdirek Sarnıcı Monteverde'nin mutfağındaki yapılışıyla deneyin...

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri