Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ahtapot Salatası Tarifi | Balık ve Deniz | Yemek Tarifleri
Ahtapot Salatası
Pratik Ahtapot Salatası Tarifi


Ahtapot Salatası (6 Kişilik)

Malzemeler


500 gr ahtapot
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı beyaz şarap
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
5 adet taze soğan
10 adet siyah zeytin
Tuz, karabiber
Kiraz domates

Yemek Tarifi


Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.

Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun.
Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin.
Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın.
Salata kasesine koyup, üzerine beyaz şarap gezdirin.

Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.

Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın.

3 adet havucu haşlayıp, robottan geçirin. Tuz ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

İftar sofralarınız için lezzetli bir tarif. The Marmara Pera'nın genç aşçısı sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri