Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balık ve Deniz ve Tarifleri
Hardal Soslu Ahtapot Hardal Soslu Ahtapot
Pratik Hardal Soslu Ahtapot Tarifi

Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik) Malzemeler 1 kg. ahtapot 4 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu ...


Ispanaklı Istavrit Dolması Ispanaklı Istavrit Dolması
Pratik Ispanaklı Istavrit Dolması Tarifi

Ispanaklı Istavrit Dolması (4 Kişilik) Malzemeler 4 Büyük Istavrit 20-25 Ispanak Yaprağı 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Margarin 2 Dilim Ekmek 1 Limon 1 Yumurta 2 Çorba Kaşığı Zeytiny...


Izgara Çipura Izgara Çipura
Pratik Izgara Çipura Tarifi

Izgara Çipura (1 Kişilik) Malzemeler 1 Adet Çipura Sosu İçin 4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 1. 5 Tatlı Kaşığı Soya Sosu 2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu 3-5 Adet Defne Yaprağı 1 Çay Ka...


İstavrit Pilaki İstavrit Pilaki
Pratik İstavrit Pilaki Tarifi

İstavrit Pilaki (4-6 Kişilik) Malzemeler 1 kg. İstavrit 1/2 Adet Limon 1/2 Demet Maydanoz 3 Adet Domates Tuz 6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Yemek Tarifi Balıkları başlar...


İstiridye Külbastı İstiridye Külbastı
Pratik İstiridye Külbastı Tarifi

İstiridye Külbastı (1 Kişilik) Malzemeler 6 Adet istiridye 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Diş Dövülmüş Sarmısak 30 gr. Krema 1 Çorba Kaşığı Tulum peyniri Roka ve Dereotu Yeme...


İtalyan Balık Yahnisi İtalyan Balık Yahnisi
Pratik İtalyan Balık Yahnisi Tarifi

İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik) Malzemeler 4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan, ince doğranmış 1 kırmızı biber, doğranmış ...


Kağıtta Palamut Kağıtta Palamut
Pratik Kağıtta Palamut Tarifi

Kağıtta Palamut (1 Kişilik) Malzemeler 1 İri Palamut 2 Soğan 4 Diş Sarımsak 2-3 Sivribiber 2 Domates 2 Yemek Kaşığı Krema Yarım Demet Maydanoz 2-3 Defne Yaprağı 2 Yemek Kaşığı...


Kalamar Dolması İle Deniz Ürünleri Salatası Kalamar Dolması İle Deniz Ürünleri Salatası
Pratik Kalamar Dolması İle Deniz Ürünleri Salatası Tarifi

Kalamar Dolması İle Deniz Ürünleri Salatası (3 kişilik) Malzemeler 200 gram somon filetosu 3 çorba kaşığı krema 2 adet kalamar Tuz, karabiber Salata için: 1 avuç haşlanmış mid...


Kalamar Tava Kalamar Tava
Pratik Kalamar Tava Tarifi

Kalamar Tava (6 Kişilik) Malzemeler 6 Orta Boy Kalamar 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Şeker 1 Tatlı Kaşığı Karbonat 1 Su Bardağı Un Tuz Sos İçin: 1 Kutu Doğranmış Domate...


Kalkan Buğulama Kalkan Buğulama
Pratik Kalkan Buğulama Tarifi

Kalkan Buğulama (2 Kişilik) Malzemeler 800 gram kalkan balığı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet sivribiber 7-8 adet mantar 1 diş sarmısak 1 adet orta boy domates Yarım su bardağı...


Karides Kroket Karides Kroket
Pratik Karides Kroket Tarifi

Karides Kroket (2 Kişilik) Malzemeler 2 çorba kaşığı tereyağı Bir buçuk su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi l tatlı kaşığı hindistancevizi rende...


Karidesli Krep Karidesli Krep
Pratik Karidesli Krep Tarifi

Karidesli Krep (4 Kişilik) Malzemeler 300 gr. Ayıklanmış ve Pişmiş Karides 4 Dilim Konserve Ananas Soya Sosu 1 Yumurta 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Süt Zeytinyağı Tereyağı Tu...


Karidesli Pisi Balığı Şiş Karidesli Pisi Balığı Şiş
Pratik Karidesli Pisi Balığı Şiş Tarifi

Karidesli Pisi Balığı Şiş (4 Kişilik) Malzemeler 1 adet pisi balığı filetosu 250 gr. karides 1 su bardağı sıvı yağ 6 adet taze defne yaprağı 2 adet çarliston biber 1 limonun ...


Kefal Pilakisi Kefal Pilakisi
Pratik Kefal Pilakisi Tarifi

Kefal Pilakisi (4 Kişilik) Malzemeler 8 Dilim Kefal 2 Çorba Kaşığı Çiçekyağı 1 Orta Boy Soğan 1 Orta Boy Sarmısak 2 Orta Boy Domates 2 Küçük Boy Havuç 1 Dal Kereviz 2 Orta Boy...


Kırmızı Şarap Soslu Karides Kırmızı Şarap Soslu Karides
Pratik Kırmızı Şarap Soslu Karides Tarifi

Kırmızı Şarap Soslu Karides (4 Kişilik) Malzemeler 1 kg jumbo karides 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 6 diş sarımsak (Datça sarımsağı tavsiye ediliyor) 1 kg domates 1 su barda...


Kiremitte Levrek Balığı Kiremitte Levrek Balığı
Pratik Kiremitte Levrek Balığı Tarifi

Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik) Malzemeler 2 kg levrek balığı 3 kuru soğan 1 demet maydanoz 200 gr tereyağı 1 limon 1 su bardağı beyaz şarap 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz...


Kiremitte Lüfer Kiremitte Lüfer
Pratik Kiremitte Lüfer Tarifi

Kiremitte Lüfer (4 Kişilik) Malzemeler 4 lüfer 10 mantar 2 soğan 3 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı sıcak süt 1 çorba kaşığı su Tuz, karabiber Yemek...


Kokteyl Sos Kokteyl Sos
Pratik Kokteyl Sos Tarifi

Kokteyl Sos (4 Kişilik) Malzemeler 1 küçük kavanoz mayonez 1 çorba kaşığı konyak 5 çorba kaşığı ketçap 2-3 damla acı biber sosu Yemek Tarifi Mayonez, konyak, ketça...


Kopsiya Kopsiya
Pratik Kopsiya Tarifi

Kopsiya (6 Kişilik) Malzemeler 500 gr Hamsi 4 Limon 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Tuz Yemek Tarifi Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp geniş bir tepsiye ...


Levrek Buğulama Levrek Buğulama
Pratik Levrek Buğulama Tarifi

Levrek Buğulama (4 Kişilik) Malzemeler 2 Orta Boy Levreğin Filetoları 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 16 Adet Orta Boy Mantar 1 Sivri Biber 4 Orta Boy Domates 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1/3 B...


Limonlu Izgara Uskumru Limonlu Izgara Uskumru
Pratik Limonlu Izgara Uskumru Tarifi

Limonlu Izgara Uskumru (4 Kişilik) Malzemeler 4 orta boy temizlenmiş, uskumru Tuz ve karabiber 1 1/2 limonun suyu 1 çay kaşığı kimyon Yemek Tarifi Balıkları durula...


Lüfer Izgara Lüfer Izgara
Pratik Lüfer Izgara Tarifi

Lüfer Izgara (4 Kişilik) Malzemeler 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için) 4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış) 4 çorba kaşığı un 1/2...


Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara
Pratik Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara Tarifi

Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik) Malzemeler 2 kg kılıçbalığı 4 diş sarmısak 6 yaprak fesleğen MENUYER SOS MALZEMESÎ 1 kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı te...


Maydanozlu Balık Fileto Maydanozlu Balık Fileto
Pratik Maydanozlu Balık Fileto Tarifi

Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik) Malzemeler 6 dilim tost ekmeği 4 adet beyaz etli balık filetosu 1 demet maydanoz Tuz, karabiber 1 kg. patates 450 gr. ıspanak 75 gr. ter...


Mayonezli Balık Çorbası Mayonezli Balık Çorbası
Pratik Mayonezli Balık Çorbası Tarifi

Mayonezli Balık Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler 1/2 kg kırlangıç 1 baş soğan 2 adet defne yaprağı 1/2 demet maydanoz 3-4 diş sarmısak 1/4 kavanoz hazır mayonez tuz, kırmızı pul...


Mayonezli Kefal Mayonezli Kefal
Pratik Mayonezli Kefal Tarifi

Mayonezli Kefal Malzemeler 1 adet büyük kefal 1 adet küçük baş sogan 1 adet küçük havuç 1 adet küçük kereviz 1 adet defne yaprağı 1 kase rus salatası Yarım kase mayonez 8-10 a...


Mayonezli Mezgit Mayonezli Mezgit
Pratik Mayonezli Mezgit Tarifi

Mayonezli Mezgit (5 Kişilik) Malzemeler 1 kg. mezgit 1 küçük boy tat mayonez 1 adet orta boy soğan 1 adet havuç 2 su bardağı su 3 adet defne yaprağı 1/2 limon suyu Tuz, Karab...


Mercan Buğulama Mercan Buğulama
Pratik Mercan Buğulama Tarifi

Mercan Buğulama (4 Kişilik) Malzemeler 4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr. ) 2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte) 2 adet havuç 2 adet kuru soğan 1 adet iri patates 1 a...


Midye Fırın Midye Fırın
Pratik Midye Fırın Tarifi

Midye Fırın (4 Kişilik) Malzemeler 1 Adet Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Yemek Kaşığı Margarin 2 Yemek Kaşığı Un 1 Adet Yumurta 150 gr Taze Kaşar Peyniri Tuz, Karabiber 500 gr Midye (...


Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Oriyental Deniz Ürünleri Salatası
Pratik Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi

Oriyental Deniz Ürünleri Salatası (4 Kişilik) Malzemeler 250 gr soya fasulyesi 4 taze soğan, doğranmış 1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş 1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmı...


Palamut Pilakisi Palamut Pilakisi
Pratik Palamut Pilakisi Tarifi

Palamut Pilakisi (6 Kişilik) Malzemeler 2 Büyük Boy Palamut 1 Orta Boy Kök Kereviz 4 Orta Boy Patates 4 Orta Boy Havuç 1 Su Bardağı Zeytinyağı 3 Orta Boy Kuru Soğan 3 Orta Boy...


Pazı Yapraklarında Tekir Pazı Yapraklarında Tekir
Pratik Pazı Yapraklarında Tekir Tarifi

Pazı Yapraklarında Tekir (6 Kişilik) Malzemeler 6 Pazı Yaprağı 3/4 Çay Bardağı Beyaz Şarap 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Tuz, Nane ve Toz Karabiber Yemek Tarifi Balıkl...


Pirinçli Balık Pirinçli Balık
Pratik Pirinçli Balık Tarifi

Pirinçli Balık (4 Kişilik) Malzemeler Yarım Palamut 1 Çay Bardağı Pirinç 1/2 Su Bardağı Su 10 Mantar 1/2 Su Bardağı Kereviz Sapı 1 Domates 3 Yeşil Biber 3-4 Dal Dereotu 1 Çay ...


Roka Soslu Çipura Izgara Roka Soslu Çipura Izgara
Pratik Roka Soslu Çipura Izgara Tarifi

Roka Soslu Çipura Izgara Malzemeler 1 adet çipura 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz Roka sosu : Yarım demet roka 1 çay bardağı yoğurtlu mayonez Yarım demet yeşil soğan ...


Salmon Güveci Salmon Güveci
Pratik Salmon Güveci Tarifi

Salmon Güveci Malzemeler 1 adet salmon 250 gr mantar 1 adet orta boy patates 2 adet domates 1 adet limon suyu 2-3 adet yeşil sivri biber Yeteri kadar mayonez 3-4 adet yeşil so...


Sardalya Balıklı Dip Sardalya Balıklı Dip
Pratik Sardalya Balıklı Dip Tarifi

Sardalya Balıklı Dip Malzemeler 1 Kutu Sardalya 1 Yemek Kaşığı Mayonez 2 Adet İnce Doğranmış Taze Soğan 2-3 Adet İnce Kıyılmış Kornişon Turşu 1 Diş Kıyılmış Sarmısak 1 Yemek K...


Sardalya Buğulama Sardalya Buğulama
Pratik Sardalya Buğulama Tarifi

Sardalya Buğulama (4 Kişilik) Malzemeler 400 gr Sardalya 4 adet iri domates 5-6 adet çarliston biber 5-6 diş sarımsak Sıvı yağ Tuz , Karabiber 1 adet limon Yemek Tarifi...


Sardalya Kroket Sardalya Kroket
Pratik Sardalya Kroket Tarifi

Sardalya Kroket Malzemeler 1 Kutu Sardalya 6 Dilim Kepekli Tost Ekmeği 1 Adet İnce Doğranmış Arpacık Soğanı 2 Yemek Kaşığı Mayonez 1/2 Çay Kaşığı Curry Tozu Az Çırpılmış 2 Yum...


Sardalya Tavası Sardalya Tavası
Pratik Sardalya Tavası Tarifi

Sardalya Tavası (4 Kişilik) Malzemeler 12 İri Sardalye 3 Yumurta 80 gr. Koyun Peyniri Rendesi 1 Diş Sarmısakla Birlikte Kıyılmış 2 Tatlıkaşığı Maydanoz Limon Sirke Zeytinyağı...


Sardalya Tuzlama Sardalya Tuzlama
Pratik Sardalya Tuzlama Tarifi

Sardalya Tuzlama Malzemeler 500 gr sardalya tuz (dişli sanayi tuzu) Yemek Tarifi Sardalyaları yıkayıp pullarını bıçak kullanmadan dikkatlice ayıklayın. Ensesinden...


Sebzeli Deniz Ürünleri Sebzeli Deniz Ürünleri
Pratik Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi

Sebzeli Deniz Ürünleri (4-5 Kişilik) Malzemeler 3 Orta Boy Beyaz Etli Balık Filetosu 250 gr. Orta Boy Karides 400 gr. Midye 1 Adet Ufak Soğan 2 Sap Pırasa Yarım Limon(Diliml...


Sirkede Barbunya Balığı Sirkede Barbunya Balığı
Pratik Sirkede Barbunya Balığı Tarifi

Sirkede Barbunya Balığı (4 Kişilik) Malzemeler 1 Kg Barbunya Un 1 Bardak Sirke(İçine bir çay kaşığı bal eklenip karıştırılmış) Birkaç Kuru Defne Yaprağı 2-3 Diş Sarımsak Biber...


Soğuk Balık Soğuk Balık
Pratik Soğuk Balık Tarifi

Soğuk Balık (2 Kişilik) Malzemeler 750 gr Beyaz Etli Balık 4 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Beyaz Şarap 2 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi 10 Karabiber Tanesi 1 Dilimlenmiş Havuç 1 Dilim...


Somon Izgara Somon Izgara
Pratik Somon Izgara Tarifi

Somon Izgara (4 Kişilik) Malzemeler 4 Somon Fileto 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Hardal 1 Demet Dereotu 12-16 Taze Patates 1. 5 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Diş İnce Kıy...


Sos Amandine Sos Amandine
Pratik Sos Amandine Tarifi

Sos Amandine (4 Kişilik) Malzemeler 4 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı un 100 gram ceviz içi 1 adet limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı b...


Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası
Pratik Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi

Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası (8 Kişilik) Malzemeler 2 litre balık suyu 1 su bardağı soya sosu 100 gram kalamar 100 gram ahtapot 100 gram karides 100 gram iç midye 1 adet ...


Susamlı Alabalık Susamlı Alabalık
Pratik Susamlı Alabalık Tarifi

Susamlı Alabalık (4 Kişilik) Malzemeler 4 adet alabalık 5 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet limon 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı krema 1 yumurtanın beyazı 1 çorba kaşığı susam 2 ç...


Şaraplı Ahtapot Şaraplı Ahtapot
Pratik Şaraplı Ahtapot Tarifi

Şaraplı Ahtapot (6 Kişilik) Malzemeler 1 kg. ahtapot 8 çorba kaşığı sıvıyağ 3 adet soğan 1 su bardağı kırmızı şarap 6 çorba kaşığı sirke 3 adet domates 2 çorba kaşığı salça 4...


Tarator Tarator
Pratik Tarator Tarifi

Tarator (4 Kişilik) Malzemeler 3 dilim bayat ekmek 10 adet ceviz içi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 1 diş sarmısak 1/2 çay bardağı su 1/2 çay bardağı limo...


Taratorlu Palamut Tavası Taratorlu Palamut Tavası
Pratik Taratorlu Palamut Tavası Tarifi

Taratorlu Palamut Tavası Malzemeler 1 tane palamut 1,5 su bardagı zeytinyağı 1 çay fincanı ceviz Yarım su bardağı un Yarım su bardağı sirke 3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi 4...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri