
Pratik Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin.

Pratik Zeytinyağlı Semizotu Tarifi
Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Pratik Zeytinyağlı Sebze Sote Tarifi
Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Pratik Zeytinyağlı bezelye Tarifi
Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Pratik Zeytinyağlı kurutulmuş patlıcan dolması Tarifi
Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Pratik Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tarifi
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Pratik Zeytinyağlı Fasulye Tarifi
Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Pratik Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi
Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Pratik Zeytinyağlı bamya Tarifi
Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Pratik Enginar dolması Tarifi
Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Pratik Zeytinyağlı nohutlu pırasa Tarifi
Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Pratik Naneli patlıcan Tarifi
Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Pratik Zeytinyağlı pirinçli biber Tarifi
Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Pratik Mantarlı domates dolması Tarifi
Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Pratik Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye Tarifi
Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Pratik Kaparili havuç Tarifi
Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Pratik Kereviz saplı zeytinyağlı patates Tarifi
Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Pratik Kişnişli ve patatesli taze fasulye Tarifi
Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Pratik Zeytinyağlı çalı fasulyesi Tarifi
Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Pratik Zeytinyağlı bamya Tarifi
Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Pratik Zeytinyağlı kuru acur dolması Tarifi
Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Pratik Zeytinyağlı yaprak sarma Tarifi
Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Pratik Zeytinyağlı bakla Tarifi
Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Pratik Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı Tarifi
Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Pratik Zeytinyağlı biber dolması Tarifi
Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Pratik Zeytinyağlı barbunya Tarifi
Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Pratik Zeytinyağlı semizotu Tarifi
Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Pratik Zeytinyağlı pırasa Tarifi
Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Pratik Zeytinyağlı elmalı patlıcan Tarifi
Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Pratik Zeytinyağlı brüksellahanası Tarifi
Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Pratik Zeytinyağlı taze fasulye Tarifi
Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Pratik Kereviz sepetinde zeytinyağlı bakla Tarifi
Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

Pratik Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı Tarifi
Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...
Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...
Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.
Yaz aylarına özel bir kek tarifi... HOME STORE CAFE'nin Pazarlama ve İletişim Koordinatörü Şeyda Coşkun Masrafçı'nın kalorisi az olan, diyet kek tarifini mutlaka deneyin...
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri