Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı
Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı
Pratik Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
200 gram çalı fasulye
1 adet büyük boy patlıcan
1 adet kabak
150 gram ıspanak kökü
150 gram taze soğan
1 adet kereviz
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı ayçiçekyağı
1 tutam safran
1 tutam kekik, tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın. Limonun suyunu ekleyin. Kabak ve kerevizi de soyup parmak şeklinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ve diğer sebzeler gibi  parmak şeklinde doğrayın. Ispanak kökü ve taze soğanları ayıklayıp ince kıyın. Sebzeleri bir tencereye karışık şekilde dizin. Üzerine kekik, tozşeker, tuz, zeytinyağı, ayçiçekyağı ve suda eritilmiş safranı gezdirin. Sebzelerin üzerini, delikler açılmış yağlı kağıt ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağını açmadan soğutun ve servis yapın.

Kaynak: Sofra


Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri