Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı
Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı
Pratik Zeytinyağlı ve mevsim sebzeli bastı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
200 gram çalı fasulye
1 adet büyük boy patlıcan
1 adet kabak
150 gram ıspanak kökü
150 gram taze soğan
1 adet kereviz
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı ayçiçekyağı
1 tutam safran
1 tutam kekik, tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın. Limonun suyunu ekleyin. Kabak ve kerevizi de soyup parmak şeklinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kabuklarını soyun ve diğer sebzeler gibi  parmak şeklinde doğrayın. Ispanak kökü ve taze soğanları ayıklayıp ince kıyın. Sebzeleri bir tencereye karışık şekilde dizin. Üzerine kekik, tozşeker, tuz, zeytinyağı, ayçiçekyağı ve suda eritilmiş safranı gezdirin. Sebzelerin üzerini, delikler açılmış yağlı kağıt ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağını açmadan soğutun ve servis yapın.

Kaynak: Sofra


Tüm sebzeleri bol su ile yıkayın. Fasulyeleri ayıklayın. Patlıcanı alacalı soyduktan sonra parmak şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri