Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye
Zeytinyağlı taze fasulye
Pratik Zeytinyağlı taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın). Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, fasulye, salça, tuz ve tozşekeri koyun. Üzerine geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.


Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. 1 yumurtanın sarısı, yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip su ilave ederek yoğurun.

Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın.

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Yıkanmış mercimekler ve iri doğranmış soğanlar yumuşayana kadar kaynatılır, ardından blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir kıvama getirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri