Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye
Zeytinyağlı taze fasulye
Pratik Zeytinyağlı taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın). Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, fasulye, salça, tuz ve tozşekeri koyun. Üzerine geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.


Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir. Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri