Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye
Zeytinyağlı taze fasulye
Pratik Zeytinyağlı taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tozşeker
tuz

Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın). Tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, fasulye, salça, tuz ve tozşekeri koyun. Üzerine geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.


Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri