Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı semizotu
Zeytinyağlı semizotu
Pratik Zeytinyağlı semizotu Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 demet semizotu
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
2 diş sarımsak
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın. Soğanı küp doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağında kavurun ve üzerine semizotunu ilave edin. Semizotu biraz yumuşayınca tuz, 1 adet kesmeşeker ve küçük doğradığınız 2 diş sarımsağı ekleyin. Daha sonra semizotu seviyesine kadar su koyun. Tencerenin üzerini yağlı kağıtla kaplayıp, kapağını kapatın ve ağır ateşte pişmeye bıkarın. Soğuduktan sonra yoğurtla servis yapabilirsiniz.


Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli bir sebze yemeği tarifi. Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri