Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı semizotu
Zeytinyağlı semizotu
Pratik Zeytinyağlı semizotu Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 demet semizotu
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
2 diş sarımsak
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın. Soğanı küp doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağında kavurun ve üzerine semizotunu ilave edin. Semizotu biraz yumuşayınca tuz, 1 adet kesmeşeker ve küçük doğradığınız 2 diş sarımsağı ekleyin. Daha sonra semizotu seviyesine kadar su koyun. Tencerenin üzerini yağlı kağıtla kaplayıp, kapağını kapatın ve ağır ateşte pişmeye bıkarın. Soğuduktan sonra yoğurtla servis yapabilirsiniz.


Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri