Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı semizotu
Zeytinyağlı semizotu
Pratik Zeytinyağlı semizotu Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 demet semizotu
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
2 diş sarımsak
yeteri kadar su

Hazırlanışı: Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın. Soğanı küp doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağında kavurun ve üzerine semizotunu ilave edin. Semizotu biraz yumuşayınca tuz, 1 adet kesmeşeker ve küçük doğradığınız 2 diş sarımsağı ekleyin. Daha sonra semizotu seviyesine kadar su koyun. Tencerenin üzerini yağlı kağıtla kaplayıp, kapağını kapatın ve ağır ateşte pişmeye bıkarın. Soğuduktan sonra yoğurtla servis yapabilirsiniz.


Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Kabartma tozunun üzerine limon suyu dökün.

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri