Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı pirinçli biber
Zeytinyağlı pirinçli biber
Pratik Zeytinyağlı pirinçli biber Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
750 gram çarliston biber
4 adet kırmızı biber
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet kesmeşeker
1 kahve fincanı pirinç
yarım su bardağı sıcak su
tuz

Hazırlanışı: Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ince kıydığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine, biberleri, kabukları soyulup küp doğranmış domatesi, kesmeşekeri tuz ve pirinci ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın. Yarı yarıya yumuşayınca suyunu ekleyin. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Bir kaseye kepekli ve beyaz un konup karıştırılır. Tereyağı veya margarin parçalara ayrılıp konur ve parmak uçları ile birbirine yedirilir.

Dondurma, vanilya ve sütü shaker’a alın. İyice çalkalayıp servis bardağına aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri