Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı pırasa
Pratik Zeytinyağlı pırasa Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg pırasa
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 adet kesmeşeker, tuz

Hazırlanışı: Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, pirinç, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarif


Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri