Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı nohutlu pırasa
Zeytinyağlı nohutlu pırasa
Pratik Zeytinyağlı nohutlu pırasa Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg pırasa
2 adet ince ve uzun havuç
2 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
yarım limonun suyu
1 su bardağı et suyu

Hazırlanışı: Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın. Düdüklü tencereye, doğranmış pırasaları, üzerine doğranmış havuçları, pirinç, haşlanmış nohut, zeytinyağı, tuz, şeker, limon suyu ve et suyunu koyup 15 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Aşçının notu: Yemeği servis tabağına kaşıkla koymak yerine, tencereyi hafif silkeleyerek dökerseniz, pırasaların şekli de bozulmamış olur.


Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Bol vitaminli ve çocukların çok seveceği bir içecek. Farklı meyvelerle sabah kahvaltıları için hazırlayabilirsiniz.

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri