Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı kuru acur dolması
Zeytinyağlı kuru acur dolması
Pratik Zeytinyağlı kuru acur dolması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
25-30 adet kuru acur
2 su bardağı osmancık pirinci
bir buçuk kg soğan
2 su bardağı zeytinyağı (yarısı harca, yarısı suya)
7-8 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı salça
yarım çorba kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çorba kaşığı acı pulbiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı: Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın. İnce kıydığınız soğanları ve zeytinyağının yarısını pirince ekleyin. Kalan malzemeyi de harca ilave edin. İyice yoğurup acurların yarısını biraz geçecek şekilde doldurun. Uçlarını elinizle buruşturarak, sıkıştırıp kapatın. Dolmaları tencereye yatay olarak ve sıkıca yerleştirin. Dağılmasın diye üzerine ağırlık koyun. Dolmaların üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başlayınca da kısık ateşte, 20-25 dakika daha pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Aşçının notu: Kuru acur, dolma için özel olarak yetiştirilen bir acur türüdür. Kuru dolmalık aktarlardan alabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Şehriyeyi tencereye alıp üzerine örtecek kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayana kadar haşlayın.

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç ve kabağı ekleyin. Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri