Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı elmalı patlıcan
Zeytinyağlı elmalı patlıcan
Pratik Zeytinyağlı elmalı patlıcan Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
4 adet orta boy patlıcan
1 adet limonun suyu
1 adet iri boy soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal kereviz yaprağı
1 adet çubuk tarçın
2 adet defne yaprağı
2 adet iri küp doğranmış domates
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kapari
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet elma
4-5 dal taze nane, tuz

Hazırlanışı: Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Ay şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyip, içine ince kıyılmış kereviz yaprağı, suyunu iyice sıktığınız patlıcan, çubuk tarçın, defne yaprağı ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ilave edin. Sebzeleri 1-2 dakika soteledikten sonra nar ekşisi, kapari, tozşeker ekleyin ve patlıcan hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. En son küp doğranmış elma, ince kıyılmış taze nane ve tuzu ekleyip, ocağın altını kapatın. 15 dakika bekledikten sonra çubuk tarçın ve defne yaprağını içinden çıkarın. Servis tabağına alın ve ılık ya da soğuk olarak servis yapın.


Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Fırın tepsisini yağlıyoruz. Sağlam bir yufkayı tepsiye yayıyoruz. Geniş bir kap içinde sütü, yumurtayı, yağı, tuzu karıştırıyoruz.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri