Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı
Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı
Pratik Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
3 adet elma
3 adet şalgam
6-7 dilim ince kıyılmış pastırma
8-10 adet haşlanmış bakla
3 diş ince kıyılmış sarımsak
4-5 dal taze soğan
2-3 adet küp doğranmış domates
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı bal
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın. Ayrı kaplarda 2 su bardağı suda 10-15 dakika haşlayıp süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Pastırma, bakla, sarımsak, ince kıyılmış taze soğan ve domates ilave edin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, kekik, nar ekşisi, bal, tuz ve karabiberi karıştırın. Sebzelerin üzerine gezdirip, tüm malzemeyi harmanlayın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.


Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri