Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı
Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı
Pratik Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
3 adet elma
3 adet şalgam
6-7 dilim ince kıyılmış pastırma
8-10 adet haşlanmış bakla
3 diş ince kıyılmış sarımsak
4-5 dal taze soğan
2-3 adet küp doğranmış domates
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı bal
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın. Ayrı kaplarda 2 su bardağı suda 10-15 dakika haşlayıp süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Pastırma, bakla, sarımsak, ince kıyılmış taze soğan ve domates ilave edin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, kekik, nar ekşisi, bal, tuz ve karabiberi karıştırın. Sebzelerin üzerine gezdirip, tüm malzemeyi harmanlayın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.


Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Bayram için değişik bir tatlı tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri