Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı
Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı
Pratik Zeytinyağlı elmalı şalgam aşı Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
3 adet elma
3 adet şalgam
6-7 dilim ince kıyılmış pastırma
8-10 adet haşlanmış bakla
3 diş ince kıyılmış sarımsak
4-5 dal taze soğan
2-3 adet küp doğranmış domates
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı bal
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın. Ayrı kaplarda 2 su bardağı suda 10-15 dakika haşlayıp süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Pastırma, bakla, sarımsak, ince kıyılmış taze soğan ve domates ilave edin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, kekik, nar ekşisi, bal, tuz ve karabiberi karıştırın. Sebzelerin üzerine gezdirip, tüm malzemeyi harmanlayın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında 1 saat bekletin ve servis yapın.


Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri