Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı brüksellahanası
Zeytinyağlı brüksellahanası
Pratik Zeytinyağlı brüksellahanası Tarifi

Malzemeler: 3-4 kişilik
Yarım kg brüksellahanası
1’er adet patates, havuç ve soğan
1 çorba kaşığı pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, 4 adet kesmeşeker

Hazırlanışı: Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Patates, soğan ve havucu yağda soteleyin. Brüksellahanasını tencereye ilave edin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber, kesmeşeker ve pirinci ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra


Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocuklar için bol vitaminli, vitamin değeri çok yüksek bir çorba tarifi. Serimaris Geredeli'nin tarifini mutlaka deneyin.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri