Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı brüksellahanası
Zeytinyağlı brüksellahanası
Pratik Zeytinyağlı brüksellahanası Tarifi

Malzemeler: 3-4 kişilik
Yarım kg brüksellahanası
1’er adet patates, havuç ve soğan
1 çorba kaşığı pirinç
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, 4 adet kesmeşeker

Hazırlanışı: Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Patates, soğan ve havucu yağda soteleyin. Brüksellahanasını tencereye ilave edin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber, kesmeşeker ve pirinci ekleyin. 1 çay bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra


Lahanaların uç kısımlarını kesip kaynayan suya atın. 5 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve soğanı temizleyip küp küp doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri yuvarlak ve ince dilimler halinde kestikten sonra 5 dakika suda bekletin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri