Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı biber dolması
Zeytinyağlı biber dolması
Pratik Zeytinyağlı biber dolması Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
12 adet dolmalık biber
1 kg soğan
2 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı karabiber
1’er tatlı kaşığı yenibahar, kimyon, kırmızı tozbiber
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 demet dereotu, tuz

Hazırlanışı: Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın. Bir buçuk su bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ilave edip, pirinç tane tane olana kadar kavurma işlemini sürdürün. Daha sonra sırasıyla salça, kuşüzümü, dolmalık fıstık, baharatlar, tozşeker ve tuzu da tencereye ekleyin. Dereotunu ince kıyıp harca katın. Ocaktan alıp soğutun. Dolma biberlerinin dörtte üçünü harçla doldurup bir fırın tepsisine dizin. Dolmaların üstüne çıkacak kadar soğuk su ve kalan zeytinyağını ekleyin. Tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu açın ve üzerini arzunuza göre kızarttıktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın. İyice ılındıktan sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra


Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri