Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı barbunya
Zeytinyağlı barbunya
Pratik Zeytinyağlı barbunya Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 kg taze barbunya
2 adet soğan
2 adet havuç
yarım su bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
2 adet domates
yarım çorba kaşığı salça
4 adet sivri biber
bir buçuk tatlı kaşığı tozşeker
yarım demet maydanoz
yeteri kadar su, tuz

Hazırlanışı: Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayıp ocaktan alın. Soğanı yemeklik, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarımsağı 3 dakika sote edin. Üzerine rendelenmiş domates ve salça ilave edin. İnce kıyılmış sivri biber ve tuz ekleyip 1 dakika daha kavurun. Harcı barbunyanın üzerine ekleyin. Tozşekeri ilave edin. Haşlama sırasında barbunyanın suyu azalmışsa, tencereye sıcak su ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.

Biberleri yıkayıp boydan ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın.

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri