Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı bamya
Zeytinyağlı bamya
Pratik Zeytinyağlı bamya Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg bamya
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
¼ limonun suyu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın. Suyunu döktüğünüz tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alıp, küp doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyerek, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyip, 3 dakika daha domatesler suyunu çekene dek kavurun. Suyunu süzdüğünüz bamyaları ekleyin. Limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek, kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.


Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan lezzetli, pratik ve kalorisi az bir yemek...

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri