Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı bamya
Zeytinyağlı bamya
Pratik Zeytinyağlı bamya Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg bamya
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
¼ limonun suyu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın. Suyunu döktüğünüz tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alıp, küp doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyerek, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyip, 3 dakika daha domatesler suyunu çekene dek kavurun. Suyunu süzdüğünüz bamyaları ekleyin. Limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek, kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.


Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı tozşeker ve 1 adet yumurtanın sarısını iyice çırpın.

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri