Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı bamya
Zeytinyağlı bamya
Pratik Zeytinyağlı bamya Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik

yarım kg bamya, 1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet orta boy domates
bir buçuk su bardağı kaynar su
yarım limonun suyu, tuz

Hazırlanışı: Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kaynar suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bamya ve tuzu katıp, orta ateşte 20-25 dakika pişirmeye bırakın. Ocağı kapatıp, limon suyunu ekleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Ispanak yapraklarını yıkayıp süzgece alın ve kıyın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri