Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı bakla
Zeytinyağlı bakla
Pratik Zeytinyağlı bakla Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Yarım kg bakla
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı tozşeker
¼ limonun suyu
yarım demek dereotu
arzuya göre yoğurt
tuz

Hazırlanışı: Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın. Bu arada zeytinyağında, küp doğranmış soğanları kavurun. Baklaları kavrulmuş soğana ilave edip, renk değiştirip, hafifçe yumuşayana dek kavurun. Unu, biraz su ile inceltip tencereye aktarın. Ardından, baklaların üzerini hafifçe aşacak kadar su, şeker, limon suyu ve tuz ekleyin. Ağır ateşte pişirmeye devam edin. Sonrasında soğutun. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpin. Arzuya göre yoğurtla birlikte servis yapın.


Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri