Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı Semizotu
Zeytinyağlı Semizotu
Pratik Zeytinyağlı Semizotu Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 kg semizotu
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 kahve fincan pirinç
1 kesme şeker
tuz
 
Hazırlanışı:
Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin. Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin. Tuz, şeker, semizotu ve pirinci idave edin.
Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin.
Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın.

maksimum.com
 


Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri