Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Pratik Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
Su 2 1/2 su bardağı - 500 gr
Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr
Kereviz 6 orta boy - 3 kg
Soğan 6 orta boy - 360 gr
Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gr
Pirinç 1 su bardağı - 180 gr
Havuç 1 orta boy - 100 gr
Şeker 1 tatlı kaşığı - 4 gr
Dereotu 2/3 demet - 25 gr

Hazırlanışı:
Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.
Haşlama suyunu ölç, 1 1/2 su bardağına tamamla ve beklet. Kerevizlerin yapraklarını da yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte başka bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür.
Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez çevir. Havucu yıka, yarım santimetreküp irilikte doğrayıp, kalan tuz, şeker ve 1 su bardağı sıcak su ile birlikte pirince kat, önce orta, sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişir.
Hazırlanan içi kerevizlere doldur, üzerlerine kereviz yapraklarından koy. Haşlama suyunu ısıt, dolmaların üzerine gezdir, kereviz ve pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 50 dakika pişir. Dereotunu yıka, ayıkla, dolmaların üzerini süsle.

Notlar: Batı bölgelerinde, yaz aylarında pişirilir. Öğünlerde, et yemeğinden sonra ikinci yemek olarak servis edilir. Piknik yemeği ve ordövr olarak da kullanılır. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 290 cal
Sodyum 764 mg Protein 3.2 g
A Vitamini 1789 iu Yağ 16.9 g
Tiamin 0.05 mg Karbonhidrat 32.0 g
Riboflavin 0.04 mg Kalsiyum 32 mg
Niasin 0.73 mg Demir 0.84 mg
C Vitamini 6 mg Fosfor 59 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 0 mg


Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyelim. Bir süre suda bekletip ıslattığımız ekmek içini de ufalayarak kıymaya ilave edelim.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri