Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı çalı fasulyesi
Zeytinyağlı çalı fasulyesi
Pratik Zeytinyağlı çalı fasulyesi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg çalı fasulyesi
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet domates
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın. Domates, soğan, zeytinyağı ve tuzu tencereye koyup, elinizle ovalayın. Üzerine fasulyeleri koyun. Harlı ateşte tencereyi ara sıra sallayarak 10 dakika pişirin ve sebzelerin suyunu bırakmasını sağlayın. Sonra şekeri ve sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler pişine kadar ocakta tutup, daha sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve buzdolabında 1-2 saat bekletip, soğuk olarak servis yapın.

Aşçının notu: Soğanı ovalamak, lezzetinin ortaya çıkmasını sağlar


Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Bisküvileri robotta ezerek un haline getirin. Kakao ilave edip karıştırın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri