Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı çalı fasulyesi
Zeytinyağlı çalı fasulyesi
Pratik Zeytinyağlı çalı fasulyesi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg çalı fasulyesi
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet domates
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın. Domates, soğan, zeytinyağı ve tuzu tencereye koyup, elinizle ovalayın. Üzerine fasulyeleri koyun. Harlı ateşte tencereyi ara sıra sallayarak 10 dakika pişirin ve sebzelerin suyunu bırakmasını sağlayın. Sonra şekeri ve sıcak suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler pişine kadar ocakta tutup, daha sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve buzdolabında 1-2 saat bekletip, soğuk olarak servis yapın.

Aşçının notu: Soğanı ovalamak, lezzetinin ortaya çıkmasını sağlar


Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Pikniğin vazgeçilmezi mangal keyfini Yemekevi.tv ile yaşayın. Parmaklarınızı yedirtecek ızgara kanat ve tavuk pirzola için bu terbiye tarifini unutmayın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri