Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yeşil zeytinli kabak bayıldı
Yeşil zeytinli kabak bayıldı
Pratik Yeşil zeytinli kabak bayıldı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
8 adet kabak
6 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
3 adet domates
4 çorba kaşığı kıyılmış yeşil zeytin
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp saplarını kesin. Üst kısımlarından boydan boya bir parmak kadar kesip, içlerini bir kaşık yardımı ile temizleyin ve kenara alın. Soğanları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp üzerine soğan ve sarımsağı ilave edin. Renkleri dönene kadar kavurup üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Yeşil zeytin ve kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı kabakların içine paylaştırıp düz bir tencereye yerleştirin. Suyunu ekleyip kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri