Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yeşil zeytinli kabak bayıldı
Yeşil zeytinli kabak bayıldı
Pratik Yeşil zeytinli kabak bayıldı Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
8 adet kabak
6 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
3 adet domates
4 çorba kaşığı kıyılmış yeşil zeytin
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp saplarını kesin. Üst kısımlarından boydan boya bir parmak kadar kesip, içlerini bir kaşık yardımı ile temizleyin ve kenara alın. Soğanları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp üzerine soğan ve sarımsağı ilave edin. Renkleri dönene kadar kavurup üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Yeşil zeytin ve kıyılmış maydanoz ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı kabakların içine paylaştırıp düz bir tencereye yerleştirin. Suyunu ekleyip kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri