Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Naneli patlıcan
Naneli patlıcan
Pratik Naneli patlıcan Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
6 adet kemer patlıcan
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
5 adet çarliston biber
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
15 adet kiraz domates
yarım demet nane
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin. Diğer taraftan yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsağı zeytinyağında pembeleştirin. Üzerine iri doğranmış kırmızı biber, çarliston biber ve tuzlu sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanı ilave edin. Tuz ve şeker ekleyin. Kapağını kapatıp hiç su eklemeden kendi suyunda pişmeye bırakın. Sebzelerin saldığı su çekilince üzerine ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri ilave edin. 1-2 çevirip suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin ocaktan alın. Servis tabağına aktarın. Kıyılmış nane serperek servis yapın.

Kaynak: Sofra


Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri