Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kişnişli ve patatesli taze fasulye
Kişnişli ve patatesli taze fasulye
Pratik Kişnişli ve patatesli taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze fasulye
4 adet orta boy taze patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
3 adet domates
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 su bardağı sıcak su
8-10 dal taze kişniş
tuz

Hazırlanışı: Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine küp doğranmış soğan, sarımsak ve domatesi ekleyin. Birkaç dakika kavurup fasulyeleri, tuz ve kişniş tohumunu ekleyin. Çok kısık ateşte hiç su eklemeden tencerenin kapağı kapalı olarak fasulyeler yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Fasulyeler yumuşamaya başlayınca patatesleri tencereye ekleyin. 5 dakika sonra suyunu ekleyin. Fasulye ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Servis tabağına koyup, üzerine arzunuza göre taze kişniş ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri