Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kişnişli ve patatesli taze fasulye
Kişnişli ve patatesli taze fasulye
Pratik Kişnişli ve patatesli taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze fasulye
4 adet orta boy taze patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
3 adet domates
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 su bardağı sıcak su
8-10 dal taze kişniş
tuz

Hazırlanışı: Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine küp doğranmış soğan, sarımsak ve domatesi ekleyin. Birkaç dakika kavurup fasulyeleri, tuz ve kişniş tohumunu ekleyin. Çok kısık ateşte hiç su eklemeden tencerenin kapağı kapalı olarak fasulyeler yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Fasulyeler yumuşamaya başlayınca patatesleri tencereye ekleyin. 5 dakika sonra suyunu ekleyin. Fasulye ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Servis tabağına koyup, üzerine arzunuza göre taze kişniş ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Çok pratik, çocukların severek yiyeceği, 5 dakikada hazırlanabilecek bir yemek...

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Yuvarlak sandviç ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye kesin. Bir kasede labne, ince kıyılmış salam, kabuklarıyla birlikte küp doğranmış salatalık ve kırmızı biberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri