Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kereviz sepetinde zeytinyağlı bakla
Kereviz sepetinde zeytinyağlı bakla
Pratik Kereviz sepetinde zeytinyağlı bakla Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
Bir buçuk kg orta boy kereviz
2 adet limon
yeteri kadar su
1 kg bakla
3 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı un
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 adet dereotu

Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün. Haşlama suyuna un, tozşeker ve 1 adet limonun suyunu ilave edip karıştırın. Daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Kerevizlerin içlerini çanak şeklinde oyun. Baklaların yarısını aralarına piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsak yerleştirerek tencereye dizin. Kalan baklaları üzerine yerleştirin. Kenara ayırdığınız suyu tencereye ekleyin. Ağır ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Kerevizleri pişen baklaların üzerine ters çevirip yerleştirin. 20 dakika daha pişirip, üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip, kıyılmış dereotu ile servis yapın.

Kaynak: Sofra


Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri