Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kereviz saplı zeytinyağlı patates
Kereviz saplı zeytinyağlı patates
Pratik Kereviz saplı zeytinyağlı patates Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze patates
6-7 sap kereviz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 su bardağı sıcak su
2 adet domates
tuz

Hazırlanışı: Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patatesi, küp doğranmış domatesi ve irice kıyılmış kerevizi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte patatesler yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve suyunu ilave edip, patatesler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

İki tane çapı 18 cm olan kek kalıbı alınıp yağlı kağıt döşenir ve yağlanır. Fırın 180 derecede ısıtılır.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri