Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kereviz saplı zeytinyağlı patates
Kereviz saplı zeytinyağlı patates
Pratik Kereviz saplı zeytinyağlı patates Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze patates
6-7 sap kereviz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 su bardağı sıcak su
2 adet domates
tuz

Hazırlanışı: Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patatesi, küp doğranmış domatesi ve irice kıyılmış kerevizi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte patatesler yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve suyunu ilave edip, patatesler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın. Karışımı budun her tarafına sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri