Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaparili havuç
Kaparili havuç
Pratik Kaparili havuç Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
8 adet havuç
4 çorba kaşığı kapari
yarım demet taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı pirinç
tuz

Hazırlanışı: Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp taze soğanın beyaz kısımlarını tencereye ekleyin. Üzerine havuçları ilave edin. Taze soğanın yeşil kısımları, pirinç, kesmeşeker ve tuzu da tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte arasıra tencereyi sallayarak, havuçları yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Havuçlar ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce kaparileri yemeğe ekleyin. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri