Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginar dolması
Enginar dolması
Pratik Enginar dolması Tarifi

Malzemeler:
8-10 adet yapraklı enginar
2 limon
bir fincan zeytinyağı (sızma tercih edilmeli)
1 adet havuç
bir küçük kase taze bezelye
1 adet küçük patates
1 demet dereotu
bir tatlı kaşığı tozşeker
bir büyük kurusoğan
2-3 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı un
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı. Kararmaması için önceden hazırladığınız bol limonlu suda beklemeye bırakın. Bu sırada dolmanın içini hazırlayın. Soğanı incecik doğrayın ve küp şeklinde doğranmış havuçlarla zeytinyağında kavrun. Ardından taze bezelyeler ve küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Bir fincan su, tozşeker ve tuzunu da koyarak yarım saat kısık ateşte pişirin.

Pişen içe, yarım demet maydanoz ve taze soğan yaprakları kıyarak ilave edin. Limonlu suda bekleyen enginar göbeklerine bu hazırlanan sebze içini doldurun, kuşane tavasına dizin ve aralarına enginarların taze saplarıyla, bebek enginarlar yerleştirin. Ayrıyeten, bir fincan suya yarım limon sıkın, bir tatlı kaşığı un ve yeterince zeytinyağı, tuz ilave edip dolmaların üzerinde gezdirin. Enginarlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Aşçının notu: Servis tabağına alındığında da üzerine çiğden sızma zeytinyağı gezdirilip limon dilimleri ve dereotuyla servis yapın. Enginarın olmazsa olmazı zeytinyağı ve dereotudur.

Afiyet olsun!

Kaynak: Aşçı Fok


Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri