Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye
Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye
Pratik Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı iç bezelye
1 su bardağı sultani bezelye
20 adet arpacık soğan
3 adet enginar
yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
7-8 dal dereotu
tuz

Hazırlanışı: Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun. Sultani bezelyelerin uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları birkaç dakika kavurun. Üzerine sultani bezelye, tane bezelye, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte ve ara sıra tencereyi sallayarak pişmeye bırakın. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca enginarları ilave edin. 10 dakika pişirip suyunu ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri