Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye
Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye
Pratik Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı iç bezelye
1 su bardağı sultani bezelye
20 adet arpacık soğan
3 adet enginar
yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
7-8 dal dereotu
tuz

Hazırlanışı: Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun. Sultani bezelyelerin uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları birkaç dakika kavurun. Üzerine sultani bezelye, tane bezelye, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte ve ara sıra tencereyi sallayarak pişmeye bırakın. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca enginarları ilave edin. 10 dakika pişirip suyunu ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yılbaşı daveti için lezzetli bir kurabiye tarifi

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri