Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye
Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye
Pratik Arpacık soğanlı ve enginarlı bezelye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı iç bezelye
1 su bardağı sultani bezelye
20 adet arpacık soğan
3 adet enginar
yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
7-8 dal dereotu
tuz

Hazırlanışı: Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun. Sultani bezelyelerin uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanları birkaç dakika kavurun. Üzerine sultani bezelye, tane bezelye, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp çok kısık ateşte ve ara sıra tencereyi sallayarak pişmeye bırakın. Sebzeler yarı yarıya yumuşayınca enginarları ilave edin. 10 dakika pişirip suyunu ekleyin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Arpacık soğanı temizleyip kenara alın. Enginarları temizledikten sonra 6 parçaya ayırıp limonlu suya koyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın.

Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri