Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazılı Makarnalı Omlet
Pazılı Makarnalı Omlet
Pratik Pazılı Makarnalı Omlet Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
Yarım demet pazı yaprağı
Yarım demet fiyonk makarna
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber
 
Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağı ile pembe renk alana kadar kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün.
Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiber karıştırın. Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip harmanlayın. Küçük çaplı teflon bir tavada sıvı yağı kızdırın. Üzerine karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin.
Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın. Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servise sunun.


Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Yemekevi.tv'den diabet hastaları için diabetik bir salata tarifi. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in aşçılarından Ahmet Solak sizler için anlattı...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri