Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı mevsim sebzeleri
Zeytinyağlı mevsim sebzeleri
Pratik Zeytinyağlı mevsim sebzeleri Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg barbunya
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet küçük boy havuç
750 gram pırasa
1 çay kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet limon
süslemek için: 1-2 dal maydanoz veya dereotu

Hazırlanışı: Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin. Pembeleşene dek soteleyin. Doğradığınız pırasa ve barbunyayı ekleyin. Tuz, tozşeker ve limon suyunu ilave edin. Ağır ateşte sebzeler pişene dek pişirin. Servis tabağına alarak üzerini dilediğiniz şekilde yeşilliklerle süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.


Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muhallebi için un, vanilya, şeker, süt ve yumurtayı sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri