Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı kabak
Zeytinyağlı kabak
Pratik Zeytinyağlı kabak Tarifi

Malzemeler: 4 adet kabak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su
yarım kilo süzme yoğurt
tuz

Hazırlanışı: Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın. Temizlenmiş kabakları orta kısımlarını oyun ve halka şeklinde yuvarlak kesin. Zeytinyağı ve suyla çok kısık ateşte kapağı kapalı bir tencerede, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları süzüp, süzme yoğurt üzerinde servis yapın.


Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Kosova mutfağına ait olan bir menemen tarifi...

Yemekevi.tv okuyucularınden Ziya Çoşkun'un Uşak yöresine ait enfes tatlı tarifi.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri