

Pratik Zeytinyağlı kabak Tarifi
Malzemeler: 4 adet kabak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su
yarım kilo süzme yoğurt
tuz
Hazırlanışı: Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın. Temizlenmiş kabakları orta kısımlarını oyun ve halka şeklinde yuvarlak kesin. Zeytinyağı ve suyla çok kısık ateşte kapağı kapalı bir tencerede, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları süzüp, süzme yoğurt üzerinde servis yapın.
Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.
Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.
Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.
Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.
Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri