Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı kabak
Zeytinyağlı kabak
Pratik Zeytinyağlı kabak Tarifi

Malzemeler: 4 adet kabak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su
yarım kilo süzme yoğurt
tuz

Hazırlanışı: Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın. Temizlenmiş kabakları orta kısımlarını oyun ve halka şeklinde yuvarlak kesin. Zeytinyağı ve suyla çok kısık ateşte kapağı kapalı bir tencerede, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları süzüp, süzme yoğurt üzerinde servis yapın.


Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp kıyın. Kırmızıbiberi yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri