Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yer elması çorbası
Yer elması çorbası
Pratik Yer elması çorbası Tarifi

Usta aşçının taze fesleğen soslu ve beyaz peynirli dana carpaccio ile servis ettiği yer elması çorbası lezzetiyle yılbaşı sofranızda fark yaratacak...

Malzemeler: 4 kişilik
yerelması çorbası için:

500 gram yerelması                                 
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı beyaz şarap
tuz, beyaz tane biber
2 çorba kaşığı krema
1 litre tavuk suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
beyaz peynirli dana carpaccio için:
ince bir dilim dana bonfilesi
1 dilim rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı taze fesleğen sosu (pesto sos) 
Tuz, beyaz tane biber

Hazırlanışı: Tencereye zeytinyağı konulur. Kuru soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Patates ilave edilir bir süre daha kavrulur. Yer elmaları ile birlikte beyaz şarap çektirilir. Tavuk suyu ilave edilerek çorba yapılabilecek şekilde pişirilir. Blanderdan geçirilen çorba tuz, akbiber ve krema ilavesiyle son işlemi yapılır. Beyaz peynirli dana carpaccio için, dana bonfilesi çok ince şekilde dövülür. Beyaz peynir pesto sosla karıştırılır ve carpaccionun içerisine doldurulur. Bohça haline getirilir ve servis edilir.
Aşçının notu: Arzu edilmezse şarap kullanılmayabilir. Dana carpaccio için çiğ et yerine jambon kullanılabilir.


Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant'ın başarılı aşçısı Alpay Zaman'ın verdiği bu çorba tarifi, yılbaşı sofralarına sıcaklık katacak...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği

Ceviz, fındık, badem, portakal şekerlemesi, incir şekerlemesi ve kuru üzümü bir kapta karıştırın.

İftar sonrası sizin ve sevdiklerinizin ağzını tatlandıracak enfes bir tatlı. The Marmara Pera'nın aşçısının bu tarifini mutlaka deneyin...

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri