Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yılbaşı pilavı
Yılbaşı pilavı
Pratik Yılbaşı pilavı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
3 su bardağı baldo pirinç
250 gram hindi ciğeri
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kavrulmuş badem içi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük boy soğan
1 kahve fincanı dolmalık üzüm
250 gram haşlanmış kestane
yarım çay kaşığı tarçın, karabiber
1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
3 tatlı kaşığı tozşeker
4 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı: Pirinci bol tuzlu sıcak suda bir saat dinlendirin. Ciğeri minik küp şeklinde doğrayarak sıvıyağda hafifçe kızartın. Tereyağını pilav tenceresine alarak dolmalık fıstık ve badem içlerini pembeleştirin. Üzerine süzdüğünüz pirinci ve yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. 5 dakika kavurun. Dolmalık üzüm, kestane, tarçın, karabiber, dereotu ve tozşekeri ekleyerek 1-2 saniye karıştırın. Tavuk suyunu ilave ederek kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocağın altını kapatmaya yakın tuzunu ayarlayın. 5-6 dakika demlendirerek servis yapın.


Pirinci bol tuzlu sıcak suda bir saat dinlendirin. Ciğeri minik küp şeklinde doğrayarak sıvıyağda hafifçe kızartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri