Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yılbaşı hindisi
Yılbaşı hindisi
Pratik Yılbaşı hindisi Tarifi

Malzemeler: 10-12 kişilik
1 adet Kaliforniya hindisi
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ, yeterince tuz
yarım su bardağı su
2-3 dal kereviz, 2-3 dal taze soğan
1-2 dal maydanoz, 1 adet havuç
1 adet küçük boy pırasa
1-2 adet defne yaprağı
4-5 adet tane karabiber
sherry’li jü süs için:
hindinin ayıklanmış kemikleri
hindiden arta kalan su ve sebzeleri
10 su bardağı tavuk suyu
yarım çay bardağı soya sosu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı sherry (tatlı şarap)
yeteri kadar tuz

Hazırlanışı: Biber salçası, sıvıyağ ve tuzu karıştırarak hindinin üzerine sürün. Fırını 170 derecede ısıtın. 4 cm derinliğindeki bir tepsiye yarım su bardağı suyu dökün. Hindinin göğsü üst tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Kıydığınız kerevizi, soğanın yeşil yapraklarınımaydanozu, havucu, pırasayı, defne yaprağını ve karabiberi hindinin üzerine serpiştirin. Pişip pişmediğini arada kontrol edin. Hindi fırında kızarırken zaman zamansüzülen yağlarından kaşıkla alarak kuruyan bölgelerin üzerine gezdirin. Nar gibi kızardığında fırından alın. Hindiyi bütün olarak sebze garnitürü ve pilavla servis yapın.

Alternatif servis önerisi: Fırından çıkan hindinin kemiklerini ayıklayıp, etini dilimleyin. Sosu hazırlamak için, kemikleri ve hindiyi pişirdiğiniz suyu, tavuk suyunu ve soya sosunu bir saat birlikte kaynatın. Daha sonra süzerek dinlendirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave ederek 1-2 dikaki pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekleyip bir-iki çevirin. Sherry ve dinlenmeye bıraktığınız suyu karıştırarak ilave edin. Tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Dilimlediğiniz hindiyi sos ve dilediğiniz sebzelerle servis yapın.


Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri