Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ton balıklı dip sos
Ton balıklı dip sos
Pratik Ton balıklı dip sos Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
250 gram ton balığı konservesi
4 çorba kaşığı kapari
4 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı limon suyu
2-3 dilim limon
6 dal dereotu
tuz

Hazırlanışı: Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin. Üzerine mayonez, limon suyu, kıyılmış dereotu, kapari ve tuz ekleyip karıştırın. Servis kabına alıp limon dilimleri ve dereotu yaprakları ile süsleyerek ikram edin.


Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri