Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tombala kurabiye
Tombala kurabiye
Pratik Tombala kurabiye Tarifi

Malzemeler:
125 gram tereyağı
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı pekmez
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
300 gram un (yaklaşık 3.5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tarçın (arzu edilirse)
arzuya göre ince çekilmiş ceviz ve fındık da ilave edilebilir.
Üst süslemesi için glazür:
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı pudraşekeri
1-2 damla limon suyu

Hazırlanışı: Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz. En son unu azar azar ilave ediyoruz. Hafif ele yapışan bir hamur haline gelinceye kadar un ilave ediyoruz. Hamuru streç filme sararak, yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Ardından dinlenmiş hamuru tezgah üzerinde yaklaşık 1cm kalınlığında açarak yuvarlak ufak kalıplarla (kalıp yoksa kenarları düzgün olan küçük şişe kapaklarını bile kullanabilirsiniz) keserek, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2’şer cm aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
Bu arada glazürü hazırlayın. 1 yumurtanın akını bir fiske tuz ile mikserde kar haline gelene kadar çırpın. Ardından koyu bir kıvama gelinceye kadar pudraşekerini yumurtaya azar azar ilave edin. Ve iki üç damla limon damlatın. Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılındığı zaman glazürle kurabiyelerin üzerlerine, ince bir fırça kullanarak tombala rakamları yazın ve kurumaları için bir tepsiye yerleştirin. Bunu için serin bir yerde bekletebilirsiniz ya da aceleniz varsa fırının en düşük ayarında 5-7 dakika arasında tutarak hemen kurumalarını sağlayabilirsiniz.


Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri