Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu dip sos
Tavuklu dip sos
Pratik Tavuklu dip sos Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım tavuk göğsü
3 çorba kaşığı kıyılmış mantar konservesi
2 çorba kaşığı krem peynir
2 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı yeşil zeytin
toz kırmızıbiber, dereotu
2 çorba kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun. İri parçalar halinde elinizle didikleyip blendere alın. Üzerine mantar, krem peynir, mayonez ekleyerek blenderden geçirin. Servis kabına alıp üzerine ince kıyılmış yeşil zeytin, kavrulmuş dolmalık fıstık ilave edin. Toz kırmızıbiber ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri