Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Renkli kurabiyeler ve sepette yıldızlar
Renkli kurabiyeler ve sepette yıldızlar
Pratik Renkli kurabiyeler ve sepette yıldızlar Tarifi

Malzemeler:
1 yumurtanın akı
200 gram pudraşekeri
200 gram çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
(Dikkat ederseniz hiç un yok tarifte)

Hazırlanışı: Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz. Ardından ceviz, tarçın, vanilyayı ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Eğer hamur kıvamı tutmamış ise ceviz oranını artırabilirsiniz. Hamuru streç film ile sararak buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenmiş hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, arzu edilen kalıplarla şekillendiriyoruz.
Üzerleri için glazür hazırlıyoruz. Renkli kurabiyeler için hazırladığımız glazüre bıçak ucu ile gıda boyası ekleyerek renkli glazürler elde ediyoruz. Ve kurabiyelerin üzerini süslüyoruz. Sepetteki yıldızlar için; beyaz renkteki glazürü yıldız formundaki kurabiyelerin üzerine sürüp, 100 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.


Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri