Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı ördek
Portakallı ördek
Pratik Portakallı ördek Tarifi

Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Malzemeler: 4-6 kişilik
bir bütün ördek
ördeğin kendi suyu
portakal sos
yuvarlak dilimlenmiş portakal
eski krema
ıspanak püresi

Hazırlanışı: Ördek ilk önce buharlı fırında 100 derecede pişirilir. Dilerseniz büyük bir kapta haşlayabilirsiniz. Suyu bir kenara alınır. Daha sonra ördek iyici kızarana kadar fırına atılır. Fırından çıkan ördek yarım litre içme suyu konulmuş büyük bir tencereye yerleştirilir ve üzerine kendi suyu ilave edilir. Portakal sosu da üzerine gezdirilir. Tencerenin ağzı kapatılarak harlı ateşte yaklaşık 20 dakika, sosu koyulaşana kadar pişirilir. Pişen ördek servis tabağına alınır. Üzerine sos gezdirilir. Portakal dilimleri ile süslenir. Ispanak püreleri yerleştirilir. Ispanak pürelerinin ve portakalların ortasına ekşi sos sıkılır.

Portakal sosun hazırlanışı: Portakalın kabuğu soyulup, yuvarlak dilimler halinde kesilir ve çekirdekleri ayıklanır. Blenderde püre haline getirilir. Bir kaba alınıp içine bir miktar şeker ilave edilir orta ateşte yaklaşık 40 dakika kaynatılır.
Ispanak püresi: Ispanaklar iyice yıkanır. Haşlanıp suyu sıkılır. Biraz sütle beraber püre haline getirilir.

Aşçının notu: Ördek bulmakta zorluk çekerseniz, ya da ördek sevmeyenler varsa tavuk ve hindide de aynı işlemi yapıp lezzetli bir sonuç alabilirsiniz.


Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin. Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri