Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı ördek
Portakallı ördek
Pratik Portakallı ördek Tarifi

Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Malzemeler: 4-6 kişilik
bir bütün ördek
ördeğin kendi suyu
portakal sos
yuvarlak dilimlenmiş portakal
eski krema
ıspanak püresi

Hazırlanışı: Ördek ilk önce buharlı fırında 100 derecede pişirilir. Dilerseniz büyük bir kapta haşlayabilirsiniz. Suyu bir kenara alınır. Daha sonra ördek iyici kızarana kadar fırına atılır. Fırından çıkan ördek yarım litre içme suyu konulmuş büyük bir tencereye yerleştirilir ve üzerine kendi suyu ilave edilir. Portakal sosu da üzerine gezdirilir. Tencerenin ağzı kapatılarak harlı ateşte yaklaşık 20 dakika, sosu koyulaşana kadar pişirilir. Pişen ördek servis tabağına alınır. Üzerine sos gezdirilir. Portakal dilimleri ile süslenir. Ispanak püreleri yerleştirilir. Ispanak pürelerinin ve portakalların ortasına ekşi sos sıkılır.

Portakal sosun hazırlanışı: Portakalın kabuğu soyulup, yuvarlak dilimler halinde kesilir ve çekirdekleri ayıklanır. Blenderde püre haline getirilir. Bir kaba alınıp içine bir miktar şeker ilave edilir orta ateşte yaklaşık 40 dakika kaynatılır.
Ispanak püresi: Ispanaklar iyice yıkanır. Haşlanıp suyu sıkılır. Biraz sütle beraber püre haline getirilir.

Aşçının notu: Ördek bulmakta zorluk çekerseniz, ya da ördek sevmeyenler varsa tavuk ve hindide de aynı işlemi yapıp lezzetli bir sonuç alabilirsiniz.


Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin.

Süt, tozşeker, irmik ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Ocağa oturtarak çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri