Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Piliç kievski
Piliç kievski
Pratik Piliç kievski Tarifi

Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Malzemeler: 1 kişilik
200 gram tavuk göğsü
4 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
1'er çay kaşığı toz zencefil, beyaz toz biber, tarhun
pane için: un, 4 yumurta, galeta unu
kızartmak için: ayçiçek yağı
servis için: haşlanmış sebze (havuç, brokoli, brüksel lahanası, kabak)
yarım haşlanmış patates
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
1 tatlı kaşığı ekşi sos

Hazırlanışı:  Tavuk göğsü bıçakla ince açılır. Yağı, siniri ayıklanır. Sonra et dövme poşetinin içinde et döveceği ile et parçalanmadan inceltilir. Zencefil, toz beyaz biber, tarhun ve tuz etin üstüne serpilir. Dövülmüş tavuk göğsünün ortasına yerleştirilen  kievski yağı rulo şeklinde sıkı sıkıya sarılır ve gastronom kap içinde buzdolabında  0 derecede muhafaza edilir. Buzdolabında en az 2 saat en çok 4 gün bekletilir.
Hazırlanan kievski, sırası  ile un, yumurta, galeta unu, yumurta ve tekrar galeta ununa batırılır. Daha önceden 150 derecede ısıtılmış tenceredeki çiçek yağının içine atılır. Yaklaşık 15 dakikada pişirilir. Et maşası ile alınıp kağıt havlu üzerinde yağı süzdürülür. Sunum için, haşlanmış patates ortadan ikiye bölünür. Düz durması için altı biraz kesilir. Patates tabağın ortasına, kiveski patatesin üzerine yerleştirilir. Kievski'nin bir yanına haşlanmış sebzeler konulur. Diğer yanına ıspanak püresi, pürenin üzerine de ekşi sok yerleştirilir.

 


Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Son Aranan Yemek Tarifleri

200 KALORİ Diyet yapmak isteyenler için çok pratik bir çorba. Sıcak yaz günlerinde sizi hafifletecek bir tarif...

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri