Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Piliç kievski
Piliç kievski
Pratik Piliç kievski Tarifi

Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Malzemeler: 1 kişilik
200 gram tavuk göğsü
4 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz
1'er çay kaşığı toz zencefil, beyaz toz biber, tarhun
pane için: un, 4 yumurta, galeta unu
kızartmak için: ayçiçek yağı
servis için: haşlanmış sebze (havuç, brokoli, brüksel lahanası, kabak)
yarım haşlanmış patates
2 yemek kaşığı ıspanak püresi
1 tatlı kaşığı ekşi sos

Hazırlanışı:  Tavuk göğsü bıçakla ince açılır. Yağı, siniri ayıklanır. Sonra et dövme poşetinin içinde et döveceği ile et parçalanmadan inceltilir. Zencefil, toz beyaz biber, tarhun ve tuz etin üstüne serpilir. Dövülmüş tavuk göğsünün ortasına yerleştirilen  kievski yağı rulo şeklinde sıkı sıkıya sarılır ve gastronom kap içinde buzdolabında  0 derecede muhafaza edilir. Buzdolabında en az 2 saat en çok 4 gün bekletilir.
Hazırlanan kievski, sırası  ile un, yumurta, galeta unu, yumurta ve tekrar galeta ununa batırılır. Daha önceden 150 derecede ısıtılmış tenceredeki çiçek yağının içine atılır. Yaklaşık 15 dakikada pişirilir. Et maşası ile alınıp kağıt havlu üzerinde yağı süzdürülür. Sunum için, haşlanmış patates ortadan ikiye bölünür. Düz durması için altı biraz kesilir. Patates tabağın ortasına, kiveski patatesin üzerine yerleştirilir. Kievski'nin bir yanına haşlanmış sebzeler konulur. Diğer yanına ıspanak püresi, pürenin üzerine de ekşi sok yerleştirilir.

 


Rus mutfağından örnekler sunmak isteyenler için Rejans'ın usta aşçısı Server Mersin'den bir Rus klasiği...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri